از سری مقالات دنیای تکنولوژی | تحریریه آسود | زمان تقریبی مطالعه: 15 دقیقه  

تحریریه آسود

تحریریه آسود

از سری مقالات دنیای تکنولوژی | تاریخ انتشار: 16 آذر 1402
زمان تقریبی مطالعه: 15 دقیقه

در سال 2024، منتظر چه ترندهایی در صنعت موبایل باشیم؟

صنعت موبایل در سال‌های اخیر شاهد رشد و نوآوری قابل‌توجهی بوده که شیوه‌ی فعالیت کسب‌وکارها و ارتباط افراد را متحول کرده است. از آن جایی که فناوری با سرعتی بی‌سابقه به پیشرفت خود ادامه می‌دهد، برای کسب‌وکارها ضروری است که جلوتر از منحنی رشد آن باشند. در این مقاله، به معرفی پیش‌بینی‌های برتر فناوری تلفن همراه در صنعت اپلیکیشن می‌پردازیم.

1. mHealth و توسعه برنامه های متمرکز بر مراقبت های بهداشتی

اپلیکیشن های mHealth و تناسب اندام یکی از پر مخاطب‌ترین برنامه‌ها در موبایل‌های هوشمند هستند. از افراد آگاه به سلامت و تناسب اندام گرفته تا متخصصان و سازمان‌های مراقبت‌های بهداشتی، همه در حال حرکت به سمت ارتقای سلامت هستند. در حال حاضر، انتظار می‌رود که اندازه بازار جهانی اپلیکیشن تناسب اندام در بازه زمانی 2020 تا 2030 با نرخ رشد مرکب سالیانه 17.6 درصد، رشد کند. طبق گزارش مجمع جهانی اقتصاد، به دلیل افزایش روند کلاس‌های تناسب اندام آنلاین، تعداد دانلود اپلیکیشن‌های تناسب اندام در سراسر جهان 46 درصد افزایش یافته است.

مدیر عامل اپل، تیم کوک، در مصاحبه‌ای گفته است: “اگر به آینده نزدیک شوید، و به گذشته نگاه کنید و این سوال را بپرسید که بزرگ‌ترین کمک اپل به بشریت چه بوده است”، پاسخ در مورد سلامتی خواهد بود.” این بیانیه در ادامه نشان می‌دهد که شرکت‌های فناوری روی بخش مراقبت‌های بهداشتی تمرکز کرده‌اند و باید منتظر پیشرفت‌هایی در این عرصه باشیم.

برنامه‌های mHealth سفارشی‌سازی شده، به دنبال ارائه کمک‌های پزشکی از راه دور هستند تا در هر مرحله از مراقبت‌های بهداشتی، از مرحله پیشگیری و تشخیص، تا درمان و پس از آن، به افراد کمک کنند.

از برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی که از یادگیری ماشین برای تسهیل تشخیص استفاده می‌کنند تا چت‌بات‌های پزشکی و دستیاران پزشکی و پرستاری مجازی، دامنه کاربردهای پزشکی بی‌حد و حصر است و پتانسیل‌های غیرقابل تحقق زیادی دارد که در سال‌های آینده، نقش به سزایی در صنعت پزشکی خواهند داشت.

2. اینترنت اشیا و برنامه های کاربردی برای دستگاه های هوشمند

یکی دیگر از گرایش‌های در حال رشد در اپلیکیشن‌های موبایل که باید به آن توجه کرد، اینترنت اشیا یا IoT است. صنعت IoT در حال پیشرفت است و ما هر روزه شاهد افزایش تعداد دستگاه‌های متصل به هم در دسترس، برای مصرف‌کنندگان هستیم. از پوشیدنی‌های هوشمند مانند ساعت‌ها و باندها گرفته تا لوازم خانگی هوشمند، شبکه دستگاه‌هایی که تحت اینترنت اشیا به یکدیگر متصل می‌شوند، در سال آینده بیشتر خواهد شد.

اپلیکیشن‌های موبایل مبتنی بر اینترنت اشیا، نحوه عملکرد کسب‌وکارها را تغییر داده‌اند. هنگامی که برنامه‎های تلفن همراه با اینترنت اشیا ترکیب می شوند، می توانند بهره‌وری را افزایش دهند، گردش کار را بهینه کنند و عملکرد کارکنان را در یک فضای کاری افزایش دهند. علاوه بر این، اینترنت اشیا سبک زندگی افراد را نیز تغییر می‌دهد. به عنوان مثال، یک فرد می‌تواند از امنیت خانه خود، با استفاده از اپلیکیشن‌های مربوطه، اطمینان حاصل کند.

جدا از این، زیرمجموعه جدیدی از اینترنت اشیا در صنعت مراقبت‌های بهداشتی با عنوان IoMT (اینترنت اشیای پزشکی) پدید آمده است. IoMT دستگاه‌های پزشکی را از طریق اتصال به اینترنت کنترل می‌کند. داده‌ها از طریق گجت‌های پوشیدنی و دستگاه‌های پزشکی جمع‌آوری شده و در اختیار ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی قرار می‌گیرند. این داده‌ها توسط پزشکان تجزیه و تحلیل شده و مشکلات سلامتی بالقوه شناسایی می‌شوند. این کار ممکن است به پیشگیری از بسیاری بیماری‌ها و یا بهبود شرایط بیمار بینجامد. علاوه بر این، IoMT با کاهش ورود دستی داده‌ها، عملیات مراقبت‌های بهداشتی را ساده می‌کند و در نتیجه نرخ فرسودگی شغلی کمتری را در بین ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی به همراه دارد.

3. هوش مصنوعی در برنامه های موبایل 

هوش مصنوعی (AI) یکی از روندهای رو به رشد در توسعه اپلیکیشن موبایل است. زیرمجموعه‌های مختلف آن مانند یادگیری ماشینی، یادگیری عمیق و پردازش زبان طبیعی به سرعت در حال توسعهدر دنیای تلفن همراه هستند. در حال حاضر شاهد تاثیر گسترده هوش مصنوعی بر صنعت برنامه‌های تلفن همراه هستیم که این موضوع سبب می‌شود توسعه‌دهندگان اپلیکیشن، به دنبال ادغام هوش مصنوعی در برنامه‌های خود باشند.

ترکیبی از یادگیری ماشین و NLP، به تجزیه و تحلیل ترجیحات کاربر و رفتار کاربر کمک می‌کند. با گنجاندن این ویژگی در یک برنامه تلفن همراه، می‌توان تجربه کاربری را شخصی‌سازی کرد. از جمله این اپلیکیشن‌ها می‌توان به برنامه نتفلیکس اشاره کرد که بر اساس ترجیحات کاربر، ژانر و سریال‌هایی را به کاربران، پیشنهاد می‌کند.

مفهوم هوش مصنوعی، راه‌های متعددی را برای نوآوری در دنیای توسعه برنامه‌های تلفن همراه باز کرده است. به عنوان مثال، ادغام دستگاه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مانند سیری و گاوس، در برنامه‌های تلفن همراه، تعریف فعلی فرایند توسعه اپلیکیشن موبایل را تغییر می‌دهد. همچنین، در حال حاضر شاهد افزایش برنامه‌های تلفن همراه با چت‌بات‌ها و برنامه‌هایی هستیم که علاوه بر رابط گرافیکی بر روی رابط صوتی کار می‌کنند. بر اساس یک گزارش کسب و کار داخلی، ۸۰ درصد از شرکت‌ها در سال ۲۰۲۰ به دنبال ترکیب ربات‌های چت در اپلیکیشن‌ها و وب‌سایت‌های تلفن همراه خود بودند تا تعاملات با مشتریان را ساده‌تر کنند.

رابط کاربری صوتی با استفاده از دستیارهای مجازی مبتنی بر صدا، تجربه ای واقعی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. استفاده از VUI (رابط کاربری صوتی) در ترکیب با رابط کاربری گرافیکی معمولی در اپلیکیشن‌های موبایل، به ابزاری قدرتمند برای کاربران تبدیل می‌شود.

4. توسعه برنامه ها برای دستگاه های تاشو

عصر گوشی‌های تاشو قطعا در راه است. این تغییر در حال حاضر با معرفی Samsung Galaxy Z Fold 5، Google Pixel Fold، OnePlus Open و بسیاری از دستگاه های تلفن همراه دیگر آغاز شده است.

نمایشگر بزرگ‌تر برای توسعه‌دهندگان اپلیکیشن یک موهبت است، زیرا نوید تجربه‌ای بسیار فراگیر را به کاربرانش می‌دهد. این امر به‌ویژه در مورد بازی‌ها و برنامه‌های تجارت الکترونیک صادق است، چرا که اندازه نمایشگر مستقیما به تجربه کاربر مربوط می‌شود و به طراحان و توسعه‌دهندگان برنامه‌ها اجازه می‌دهد برنامه‌ریزی بهتری برای کاربران داشته باشند.

مولتی تسک بودن دستگاه‌های تاشو، می‌تواند به کاربران اجازه دهد چندین برنامه را به طور همزمان اجرا کنند. بنابراین طراحی و توسعه برنامه‌های کاربردی تلفن همراه که به طور یکپارچه بر روی تلفن‌های همراه تاشو با طیف وسیعی از اندازه‌های صفحه نمایش اجرا می‌شوند، چیزی است که توسعه‌دهندگان اپلیکیشن‌های موبایل باید در سال آینده به آن توجه کنند.

5. واقعیت افزوده برای بهبود تجربه مشتری

تکنولوژی واقعیت افزوده در حال حاضر با سرمایه گذاری هنگفت گوگل و اپل بر روی این فناوری به یک جریان مهم تبدیل شده است. این تکنولوژی دیگر منحصر به علاقه‌مندان به بازی یا توسعه‌دهندگانی که درگیر ساخت آن‌ها هستند، نیست و در حال توسعه برای استفاده فراگیر توسط عموم کاربران دستگاه‌های تلفن همراه است. در حال حاضر در طیف وسیعی از صنایع، از مراقبت‌های بهداشتی گرفته تا تجارت الکترونیک، از تکنولوژی AR استفاده می‌شود.

زمانی که صحبت از به کارگیری AR در برنامه تلفن همراه می‌شود، شرکت IKEA یکی از پیشگامان است که به کاربران، تصویری از ظاهر وسایلی که قصد خرید آن را دارند، در جایی که قصد قرار دادن آن را دارند، نشان می‌دهد. در ایران نیز، شیرآلات شودر، همین امکان را به مشتریان خود ارائه می‌دهد.

با سرمایه‌گذاری‌هایی که کمپانی‌های مختلف، به ویژه اپل و گوگل، در زمینه واقعیت افزوده انجام داده‌اند، انتظار می‌رود تجربه AR برای کاربران واقعی‌تر شود و روند توسعه برنامه‌های مبتنی بر AR برای توسعه‌دهندگان ساده‌تر از همیشه خواهد شد.

6. پرداخت موبایل یا کیف پول موبایل

خرید آنلاین در چند سال گذشته، به ویژه از بعد از دوران کووید 19، رونق بسیاری یافته. تراکنش‌های مالی آسان، صورتحساب و فاکتور، منجر به توسعه پرداخت‌های موبایلی یا کیف پول‌های موبایلی شده است. به غیر از گزینه‌های کارت اعتباری و نقدی، برنامه‌های پرداخت مانند Google Pay، Apple Pay، Zelle، PayPal و در ایران برنامه‌هایی مانند آپ و دیگر اپلیکیشن‌های بانکی، افزایش زیادی داشته‌اند. این برنامه‌ها، تراکنش‌های سریع‌تر و ایمن‌تر را برای برنامه‌های تجارت الکترونیک تضمین می‌کنند.

توسعه اپلیکیشن پرداخت، نه تنها برای صنعت تجارت الکترونیک بلکه برای بخش خرید اقساطی نیز مفید است. توسعه اپلیکیشن‌های پرداخت موبایلی رضایت مصرف‌کنندگان کالاها و خدمات را افزایش داده است.

مصرف‌کنندگان بیشتر از اینکه نگران کیفیت کالاهای ارائه شده باشند، نگران هزینه‌های آن هستند. در بسیاری از موارد، فرایند پرداخت به قدری دشوار است که می‌تواند به کل مشتری را منصرف کند. پرداخت موبایلی و اقساطی، راه‌حلی مناسب برای این مشکل فراهم می‌کند و به مصرف‌کنندگان کالا این امکان را می‌دهد که سررسید اقساط خود را تنها با چند کلیک پرداخت کنند.

7. اتصال 5G

شبکه بی‌سیم 5G مزایای بی‌شماری را به ارمغان می‌آورد و آماده است تا روند توسعه اپلیکیشن‌های موبایل را متحول کند. بر اساس گزارش 2022 اریکسون موبیتی، انتظار می‌رود تعداد مشترکین 5G تا پایان سال 2027 به 4.4 میلیارد نفر برسد.

اتصال بی سیم 5G چندین مزیت را نسبت به 4G دارد. اتصال سریع‌تر، تجربه کاربری بهتر، عملکرد پیشرفته و تاخیر کمتر از یک میلی ثانیه، از جمله ویژگی‌های این نسل از ارتباطات است. اتصال بی‌سیم فرایند پیاده‌سازی رایانش ابری، هوش مصنوعی، اینترنت اشیا و واقعیت افزوده را در اپلیکیشن‌های موبایل ساده‌تر می‌کند.

این فناوری همچنین به توسعه تکنولوژی‌های دیگر کمک می‌کند. به عنوان مثال، با بهره‌گیری از اتصال 5G، توسعه اینترنت اشیا (IoT) آسان‌تر می‌شود، اتصال دستگاه‌های متعدد در اکوسیستم برندها تسهیل می‌شود و فرصت‌های جدیدی برای مشاغل در بخش‌هایی مانند مراقبت‌های بهداشتی، تولید و حمل و نقل ایجاد می‌شود.

8. توسعه برنامه های ابری

توسعه برنامه‌های کاربردی ابری فرایند ساخت نرم‌افزارهای مبتنی بر ابر است که برای اجرا بر روی پلتفرم‌های رایانش ابری طراحی شده‌اند. برنامه‌های کاربردی موبایل مبتنی بر ابر از طریق اینترنت قابل دسترسی هستند. نمونه‌هایی از این برنامه‌های ابری عبارتند از Netflix،Google Drive، Slack، Salesforce و غیره.

توسعه برنامه‌های ابری سودآور است زیرا نیازی به پرداخت هزینه برای فضای ذخیره‌سازی نیست و همه سرویس‌های ابری، بر اساس فضای مورد استفاده شارژ می‌شوند. علاوه بر این، ابر، آزادی بیشتری در مقایسه با میزبانی محلی ارائه می‌دهد. پهنای باند بیشتر، زیرساخت فناوری اطلاعات ارتقا یافته و مقیاس پذیری بالا، برخی از مزایای فضای ابری نسبت به فضای ذخیره‌سازی سنتی است.

9. امنیت موبایل

خطرات بالقوه در رابطه با نقض امنیت برنامه‌های تلفن همراه، می‌تواند باعث سرقت داده‌ها و دسترسی غیرمجاز و حتی عواقب شدیدتری مانند زیان مالی، آسیب به شهرت و عواقب قانونی باشد.

جنبه‌های کلیدی امنیت اپلیکیشن موبایل عبارتند از:

9.1. شیوه‌های توسعه ایمن: کدنویسی ایمن برای ساختن یک برنامه کاربردی قوی الزامی است. توسعه‌دهندگان باید دستورالعمل‌ها و بهترین شیوه‌ها را برای کدنویسی ایمن، از جمله اعتبارسنجی ورودی، مدیریت صحیح داده‌های حساس و اجرای رمزگذاری، دنبال کنند.

9.2. رمزگذاری: داده‌های منتقل شده بین برنامه و سرور باید رمزگذاری شوند تا از رهگیری محافظت شوند. این کار معمولا با استفاده از پروتکل‌هایی مانند HTTPS برای ارتباطات وب و رمزگذاری سراسری برای برنامه‌های پیام رسان، اجرا می‌شود.

9.3. احراز هویت و مجوز: مکانیسم‌های مؤثر احراز هویت و مجوز کاربر برای اطمینان از اینکه فقط کاربران مجاز می‌توانند به عملکردها و داده‌های برنامه دسترسی داشته باشند، ضروری است. احراز هویت چند عاملی (MFA) می‌تواند یک لایه امنیتی اضافی ایجاد کند.

9.4. مجوزهای برنامه: برنامه‌ها باید فقط مجوزهای لازم برای عملکرد اصلی خود را درخواست کنند. کاربران باید در مورد اینکه چرا یک برنامه به مجوزهای خاصی نیاز دارد مطلع شوند تا بتوانند آن‌ها را قبول یا رد کنند.

9.5. ارتباط امن: برنامه‌های موبایل باید به گونه‌ای طراحی شوند که به طور ایمن داده‌ها را ارسال و دریافت کنند. این کار شامل محافظت در برابر حملات انسانی و سایر تهدیدات مبتنی بر ارتباطات است.

9.6. بیومتریک: بیومتریک، امنیت تلفن همراه را افزایش می‌دهد و باید در طول توسعه برنامه تلفن همراه گنجانده شود. اطلاعات بیومتریک در حال حاضر شامل تشخیص صدا، اثر انگشت، چهره و امضا است.

10. برنامه های واقعیت مجازی

VR (واقعیت مجازی) دیگر فقط برای گیمرها نیست. در واقع، لیستی طولانی از برنامه‌های کاربردی بالقوه برای این فناوری وجود دارد. یکی از محیط‌هایی که پذیرای تکنولوژی واقعیت مجازی است، محل کار است.

فناوری واقعیت مجازی این پتانسیل را دارد که نحوه تعامل کسب‌وکارها با مشتریان و کارمندان را متحول کند. VR محیط‌های دیجیتالی فراگیر ایجاد می‌کند. کاربردهای این فناوری گسترده و متنوع است؛ از نمایش محصولات مجازی و برنامه‌های آموزشی تعاملی گرفته تا تجربیات مشتری و گیمیفیکیشن پیشرفته، VR راه‌های جدیدی را برای کسب‌وکارها برای ارتباط با مخاطبان هدف خود و ایجاد نوآوری باز می‌کند. برای مثال، کسب‌وکارها می‌توانند شبیه‌سازی‌های آموزشی همه جانبه را به کارمندان خود ارائه دهند. این کار باعث صرف هزینه و زمان بسیاری خواهد شد.

یکی از موانع اصلی رشد واقعیت مجازی، اتکای آن به هدست‌های واقعیت مجازی یا سایر سخت‌افزارها است. توسعه‌دهندگان اپلیکیشن موبایل اکنون در تلاش هستند تا با استفاده از سخت‌افزار پیشرفته دستگاه‌های هوشمند امروزی، قابلیت‌های واقعیت مجازی را به اپلیکیشن‌های موبایل بیاورند.

11. توسعه کراس پلت فرم

یکی از بزرگ‌ترین چالش‌هایی که بسیاری از شرکت‌ها با آن مواجه هستند، نیاز به توسعه اپلیکیشن‌های موبایل برای پلتفرم‌های متعدد است. این امر، به ویژه برای برنامه‌های اندروید و iOS صادق است. به همین دلیل است که راه‌حل‌های توسعه موبایل‌های بین پلتفرمی، به یکی از داغ‌ترین موضوعات توسعه نرم‌افزار تبدیل شده است.

برنامه‌نویسی کراس پلتفرم، نیاز مهندسان موبایل به ایجاد کد جدید برای هر سیستم عامل را از بین می‌برد. با استفاده از یک پایه کد واحد، توسعه‌دهندگان می‌توانند زمان صرف شده برای کارهای تکراری مانند تماس‌های API، ذخیره و سریال‌سازی داده‌ها و تجزیه و تحلیل آن‌ها را کاهش دهند.

از آن جایی که اپلیکیشن‌های موبایل چند پلتفرمی هستند، توسعه‌دهندگان می‌توانند نیازهای کاربران اندروید و iOS را برآورده کرده و دسترسی آن‌ها را به حداکثر برسانند.

آینده فناوری تلفن همراه

آینده فناوری تلفن همراه، نویدبخش بسیاری مشاغل در صنایع مختلف است. با فراگیر شدن اتصال 5G، ادغام هوش مصنوعی، گسترش اینترنت اشیا، تقویت امنیت تلفن همراه و بلوغ فناوری‌های AR/VR، کسب‌وکارها باید برای سازگاری و استفاده از این روندها برای رقابتی ماندن آماده باشند. با آگاه ماندن و پذیرش این فناوری‌های نوظهور، کسب‌وکارها می‌توانند فرصت‌های جدید را شناسایی کرده، تجارب مشتری را بهبود بخشند و در دنیای پویا فناوری تلفن همراه رشد کنند.

با گسترش فناوری، کسب‌وکارهایی که این روندها را پذیرفته و استراتژی‌های خود را بر این اساس تطبیق می‌دهند، در موقعیت مناسبی قرار خواهند گرفت تا در دنیایی که به طور فزاینده‌ای مبتنی بر تلفن همراه است، پیشرفت کنند. با زیر نظر گرفتن این روندها و سرمایه گذاری در فناوری‌های مناسب، کسب و کارها می توانند جلوتر از منحنی‌های پیشرفت بمانند و ارزشی استثنایی را به مشتریان خود ارائه دهند. آینده فناوری موبایل روشن است و کسب و کارها باید از فرصت‌هایی که ارائه می‌دهد استفاده کنند. استقبال از آینده فناوری تلفن همراه، نه تنها منجر به نوآوری می‌شود، بلکه موفقیت بلندمدت را در یک چشم‌انداز دیجیتال به سرعت در حال تحول، تضمین می کند.

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه