تنوع: مسیری مستقیم برای توسعه کسب و کار

از سری مقالات توسعه کسب و کار | تحریریه آسود | زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه  

تحریریه آسود

تحریریه آسود

از سری مقالات توسعه کسب و کار | تاریخ انتشار: 4 تیر 1402
زمان تقریبی مطالعه : 10 دقیقه

تنوع:مسیری مستقیم برای توسعه کسب و کار

برای هر کسب و کاری ضروری است که به طور مداوم بر روند بازار و موفقیت محصول و خدمات خود نظارت کند تا بتواند در بازار رقابت، باقی بماند. زمانی که شرکت‌ها به فکر تغییر خطوط تولیدی خود برای افزایش سهمشان از بازار مرتبط می‌افتند، اغلب به فرایندی به نام تنوع محصول رو می‌آورند. تنوع محصول می تواند به گسترش بازار فعلی یک محصول کمک کند و به شرکت‌ها کمک کند تا حضور سهم بازار خود را افزایش دهند. در این مقاله، منظور از تنوع بخشیدن به محصولات، چرایی استفاده شرکت‌ها از تنوع محصول، مزایا و مراحل انجام این کار را توضیح می‌دهیم و مثال‌های کاربردی از نحوه تنوع محصولات ارائه می‌دهیم.

روش های توسعه کسب و کار: تنوع

برای افزایش سرعت توسعه، روی استراتژی و تفکر پیش‌رونده تمرکز کنید. آقای بت دیوید می‌گوید: “بیشتر کارآفرینان نمی‌دانند مشتری ایده‌آل آن‌ها کیست. شما باید بفهمید چه کسی در جایگاه شماست، سپس بفهمید بازار شما کجاست. وی بیان می‌کند:” اطلاعاتی مانند دانستن محل زندگی مشتریان شما، پلتفرم آنلاینی که بیشترین زمانشان را در آن می‌گذرانند و مواردی که جستجو می‌کنند بسیار مهم است. ابزارهایی مانند Google Keywords، Google Trends، Quantcast و Market Samurai می‌توانند در این مورد به شما کمک کنند. همچنین می‌توانید با مشتریان فعلی خود مصاحبه و از آن‌ها نظرسنجی کنید. در این بررسی می‌توانید متوجه شوید که نیازهای فعلی آن‌ها چیست و به دنبال راه‌حلی برای پاسخ به این نیازها باشید.”

چگونه تنوع محصول را بالا ببریم؟

+ درباره ایده خود تحقیق کنید.

راه‌اندازی یک لاین خدمت یا ارائه یک محصول با تحقیق شروع می‌شود. آقای ستی می‌گوید: «وقتی متوجه می‌شوید که برای محصولی که هزاران دلار برای آن هزینه کرده‌اید و مدت زمان زیادی را صرف طراحی آن کرده‌اید خواهانی وجود ندارد، به یک بن‌بست می‌رسید.” برای جلوگیری از این امر، بهترین کار آن است که داده‌های مشتریان و پیشنهادات آن‌ها را که از نظرسنجی‌های مختلف و آنالیز خریدشان به دست آورده‌اید، بررسی کنید. فرض کنید که شما یک اپلیکیشن پس‌انداز پول دارید و در کسب و کار خود به موفقیت رسیده‌اید. حال قصد دارید کسب و کار خود را به سمت سرمایه‌گذاری آنلاین ببرید. برای این کار، باید در زمینه سرمایه‌گذاری آنلاین تحقیق کنید و نظرات را در این زمینه بخوانید. برخی از مسائلی که لازم است در مورد آن‌ها تحقیق کنید عبارتند از:

  • مشتریان چه می‌گویند؟
  • نقطه درد مشتریان در این بازار چیست؟
  • مشتریان شما کجا زندگی می کنند؟
  • زمانی را که مشتریان در پلتفرم‌های آنلاین می‌گذرانند صرف جستجوی چه مطالبی می‌شود؟
  • رشد رقبای شما چگونه است؟
  • توصیفات مشتریان بالقوه از رقبایتان چیست؟
  • چه امکانات اضافه‌تری نسبت به رقبا می‌توانید به مشتریان بالقوه ارائه دهید؟

خانم د لئون در این زمینه می‌گوید: «گفت‌وگو با مشتری به شما می‌گوید که کسب‌وکارتان چه خدمات یا محصولات مرتبطی را می‌تواند راه‌اندازی کند». مهم است که توجه داشته باشید که اگر تصمیم دارید خدمت یا محصول رایگانی را ارائه دهید، تمرکزتان بین محصول قدیمی و محصول جدید تقسیم خواهد شد؛ بنابراین نیاز است بررسی کنید که در بلند مدت، این توسعه به نفع بیزینس شماست یا به ضرر آن.

+ از محصول یا خدمت جدید خود تست بگیرید.

قبل از معرفی کامل محصول یا خدمت، یک مدل ساده از آن را ارائه دهید و آن را امتحان کنید. سعی نکنید در ابتدا به کمال آن چیزی که مد نظرتان است برسید. بهترین کار این است که محصول و یا خدمت جدید خود را ساده نگه دارید. شروع کارتان می‌تواند با یک MVP باشد. MVP، نسخه‌ای از یک محصول با ویژگی‌های کافی برای استفاده توسط مشتریان اولیه است که می‌توانید با آن از مشتریان خود بازخورد گرفته، سپس آن را توسعه دهید. ارائه MVP نه تنها به شما کمک می‌کند که سرعت لازم برای ماندن در بازار را داشته باشید، بلکه به شما این امکان را می‌دهد تا با بررسی بازخورد مشتری، فضایی برای رشد محصول خود فراهم کنید.

 

برای مثال، فرض کنید می‌خواهید یک مدل اشتراک جدید به سرویس تحویل گل خود اضافه کنید. ممکن است تصمیم نهایی شما، دادن امتیاز به ازای خرید تعدادی مشخصی گل (در انواع مختلف) در روزهای مختلف هفته باشد اما این یک پروژه بزرگ و پیچیده است. می‌توانید در ابتدا به ازای خرید 12 گل رز در روزهای دوشنبه، به مشتریان تخفیف دهید و این کار را به مدت سه ماه ادامه دهید. سپس، با توجه به بازخوردی که گرفته‌اید، نواقص را برطرف کرده و یک قدم به جلو بروید. پس از آن می‌توانید کانال فروش خود را پروموت کرده و قدم به قدم به سمت کامل کردن پروژه خود بروید.

+ افزایش فروش و فروش متقابل

افزایش فروش به معنای واداشتن مشتریان شما به خرید محصولات جانبی است و فروش متقابل به معنای وادار کردن آن‌ها به خرید محصولات کاملا مجزا است که ممکن است همچنان به نحوی برای آن‌ها مفید باشد. بسیاری از کسب‌وکارها در صفحه تسویه‌حساب یا در ایمیل اقدام به فروش متقابل و افزایش فروش می‌کنند. در هر صورت، ایده پشت هر دو، یکسان است؛ از مشتریان فعلی خود بخواهید خریدشان را تکرار کنند.

هنگام انجام این کار چند نکته را در نظر داشته باشید:

++ چرا بخرید؟

ممکن است برای مشتری سوال ایجاد شود که چرا باید هزینه بیشتری بپردازد. در مورد این هزینه، صادق باشید اما در نظر داشته باشید که مشتری انتظار دارد در ازای مبلغ اضافه‌ای که پرداخت می‌کند، چیزی باارزش به دست آورد، به طوری که به راحتی هزینه را بپردازد.

++ دیگران هم استفاده کرده‌اند.

یکی از راه‌های ترغیب مشتری به خرید مجدد، نشان دادن پیام رضایت مشتریان قبلی است. همچنین می‌توانید به سراغ آمار و ارقام رفته و نمودار فروش خود را با مشتریان بالقوه به اشتراک بگذارید. به صورت علمی ثابت شده که مردم تمایل دارند خود را وابسته به گروهی خاص ببینند؛ می‌توانید از این ویژگی اجتماعی استفاده کرده و مشتریان خود را به خرید و یا خرید مجدد ترغیب کنید.

++ اکنون، زمان خرید است.

در مورد بهترین زمان برای ارائه پلن برنامه فروش مجدد تصمیم بگیرید. ممکن است این زمان، نزدیک تغییر فصل یا در تعطیلات باشد. ممکن است کالایی که ارائه می‌کنید، یک کالای مصرفی باشد، با تحقیق در مورد این کالا، می‌توانید بررسی کنید که به طور میانگین چقدر طول می‌کشد تا کالا مصرف شود؛ سپس، در نزدیکی این زمان، به مشتری برای خرید مجدد یادآوری کنید.

تنوع دادن به کالا، راهی برای افزایش رضایت مشتری

در دنیای کسب و کار، همواره باید به دنبال پیشرفت بود و این پیشرفت به دست نمی‌آید مگر با توسعه کسب و کار. هرچند توسعه بیزینس امری حیاتی است، باید در نظر داشته باشید که با غیراصولی جلو بردن آن، امکان دارد کسب و کار خود را نابود کنید. افزایش تنوع کالا و محصولات، یکی از راه‌های توسعه کسب و کار است که باید کاملا محتاطانه و با برنامه‌ریزی قبلی و تحقیقات فراوان انجام شود. با هیجانی عمل کردن، ممکن است به رغم صرف هزینه و زمان فراوان، به نتیجه مناسب نرسید. با تحقیق، تست گرفتن و به کار گرفتن استراتژی‌های فروش، می‌توانید ریسک این امر را به حداقل برسانید و در کنار دیگر عوامل مانند افزایش پایگاه مشتری، سریع بودن و استفاده درست از منابع انسانی، کسب و کار خود را توسعه دهید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
برای دیدن نوشته هایی که دنبال آن هستید تایپ کنید.
فروشگاه