از سری مقالات برگی از زندگی هوشمند | تحریریه آسود | زمان تقریبی مطالعه: 10 دقیقه  

تحریریه آسود

تحریریه آسود

از سری مقالات برگی از زندگی هوشمند | تاریخ انتشار: 11 اردیبهشت 1402
زمان تقریبی مطالعه : 10 دقیقه

افزایش طول عمر باتری گوشی موبایل؛ بایدها و نبایدها

یکی از فواید گوشی‌های هوشمند بزرگتر آن است که فضا برای باتری‌های بزرگتر فراهم است. اگرچه امروزه طول عمر باتری‌ها مانند گذشته آزاردهنده نیست، نگرانی بایت تمام شدن شارژ گوشی‌ها همچنان معمول است. همه ما توصیه‌هایی برای افزایش طول عمر باتری شنیده‌ایم اما بسیاری از آن‌ها غلط بوده و یا قدیمی شده‌اند. در این مقاله توصیه‌هایی درباره افزایش طول عمر باتری به شما می‌کنیم و توضیح می‌دهیم چه کاری مفید و چه کاری غیرمفید است.

کارهای مفید برای طولانی‌ تر کردن عمر باتری گوشی موبایل

فعال کردن حالت ذخیره باتری (Power Saving mode)

امروزه همه‌ی موبایل‌ها نوعی حالت کم مصرف دارند که در صورت فعال بودن، عملکرد، فعالیت و جلوه‌های بصری خاصی را متوقف کرده یا کاهش می‌دهد. این حالت برای حفظ باتری زمانی که شارژ موبایلتان کم است ایده‌آل است؛ به خصوص اگر نتوانید سریعا تلفن همراه خود را به شارژر متصل کنید.

کاهش سطح روشنایی دستگاه

سطح روشنایی دستگاه تاثیر به سزایی در مصرف باتری موبایل شما دارد. هرچه سطح روشنایی کمتر باشد، شارژ کمتری مصرف خواهد شد. بنابراین تا جایی که چشمانتان اذیت نشود، می‌توانید نور گوشی را کم کنید. همچنین می‌توانید تنظیم خودکار سطح روشنایی را فعال کنید؛ در این صورت نور صفحه نمایش موبایل شما بر اساس سطح نور محیط به صورت خودکار تنظیم خواهد شد.

غیر فعال کردن حالت همیشه روشن و زمان خاموش شدن خودکار صفحه نمایش

از آن جایی که صفحه نمایش بیشترین میزان مصرف باتری گوشی را دارد، بهتر است از حالت “همیشه روشن” (Always_On Display) صرف‌نظر کنید. به علاوه، ایده خوبی است که مدت زمان روشن بودن نمایشگر در صورت عدم فعالیت را کاهش دهید. به صورت دیفالت، این میزان روی 15 ثانیه است که ممکن است برای برخی ازاردهنده باشد. بنا به مصرف خودتان، می‌توانید این زمان را تغییر دهید.

در صورتی که گوشی هوشمند شما دارای صفحه نمایش OLED (یا AMOLED) باشد، می‌توانید با فعال کردن حالت تاریک (Dark Mode)، مقداری در مصرف باتری صرفه‌جویی کنید. این پنل‌ها به این صورت طراحی شده‌اند که هنگام نمایش رنگ سیاه، پیکسل‌ها را خاموش کنند.

اجتناب از هوای خیلی گرم یا خیلی سرد

اگر هوا بسیار سرد یا گرم باشد، باتری موبایل شما آسیب می‌بیند. اگرچه کارهای زیادی از دست شما برنمی‌آید، اما سعی کنید از انجام برخی کارها اجتناب کنید؛ مثلا گذاشتن گوشی موبایل روی داشبورد خودرو در یک روز آفتابی، سبب داغ شدن بیش از حد آن شده که در نهایت منجر به کاهش عمر باتری می‌شود.

یافتن آن چه باتری را خالی می‌کند

آنچه باتری شما را خالی می کند را پیدا کنید. اگر تمام تنظیماتی را که تاکنون بررسی کردیم، بهینه کردید و همچنان باتری موبایل شما همچنان زود تمام می‌شود، بهتر است بررسی کنید که کدام اپلیکیشن بیشترین میزان مصرف باتری را دارد. گوشی‌های هوشمند نمودار مصرف باتری دارند که به شما نشان می‌دهند که انرژی در کجا مصرف می‌شود.

در گوشی‌های iPhone، برای بررسی میزان مصرف باتری:

به تنظیمات (Settings) ← باتری (Battery) رفته و با اسکرول کردن، نمایی از میزان مصرف باتری در 24 ساعت گذشته و یا 10 روز گذشته را مشاهده کنید.

برای بررسی میزان باتری مصرفی در گوشی‌های اندروید:

به تنطیمات (Settings) ← مراقبت از باتری و دستگاه (Battery & Device Care) ← باتری (Battery) رفته و با اسکرول کردن نمایی از مصرف 24 ساعت گذشته خود را خواهید دید.

حذف و محدود کردن برنامه‌ها

اگر متوجه شدید برنامه‌هایی در موبایل شما وجود دارند که از آن‌ها استفاده نمی‌کنید و یا کم استفاده می‌کنید اما شارژ گوشی را به طور نامعقولی مصرف می‌کنند، بهتر است که آن برنامه‌ها را حذف و یا دسترسیشان را محدود کنید.

استفاده از قابلیت “مزاحم نشوید” (Do not Disturb)

یکی از بهترین ایده‌هایی که روی گوشی‌های موبایل پیاده‌سازی شده، قابلیت “مزاحم نشوید” یا همان “Do Not Disturb” است. شما می‌توانید یک زمان مشخص برنامه‌ریزی کنید که در این زمان اعلان‌ها برای شما محدود شوند. البته می‌توانید با رفتن به تنظیمات، دسترسی‌های مختلفی به اپ‌هایی که به آن‌ها نیاز دارید بدهید. این کار می‌تواند به شما کمک کند راحت‌تر استراحت کنید، بهتر تمرکز کنید و مدت زمان بیشتری از شارژ باتری خود استفاده کنید.

روشن کردن حالت هواپیما (Airplane Mode)

وقتی در منطقه یا ساختمانی هستید که آنتن قوی‌ای ندارد، باتری شما سریعتر تمام می‌شود. دلیل این اتفاق آن است که گوشی شما به دنبال یک سیگنال می‌گردد و یا قدرت اتصال را برای حفظ ان افزایش می‌دهد. اگر میسر بود، به یک wifi متصل شوید. اگر در منطقه‌ای با سرویس آنتن‌دهی ضعیف بودید، بهتر است در صورت نیاز نداشتن به موبایل خود آن را در حالت هواپیما قرار دهید تا در باتری شما صرفه‌جویی شود.

کارهای غیر مفید برای طولانی تر کردن عمر باتری گوشی موبایل

خاموش کردن صدا و ویبره صفحه کلید

صدای کیبورد علاوه بر آنکه برای افرادی که در مجاورت شما هستند آزاردهنده است، بلکه سبب کاهش شارژ گوشی می‌شود؛ اما میزان مصرف باتری آن قابل چشم‌پوشی است. در واقع، خاموش کردن صداها و ویبره صفحه کلید تأثیر ناچیزی بر عمر باتری خواهد داشت، مگر اینکه به صورت مکرر و طولانی با موبایل خود تایپ کنید.

توقف اجباری برنامه‌ها (Force-Close apps)

صرفه‌جویی در مصرف شارژ گوشی با استفاده از توقف اجباری، افسانه‌ای بیش نیست. در واقع، اگر به‌طور مداوم برنامه‌ها را ببندید یا از طریق منوی برنامه‌ها، برنامه را به اجبار متوقف کنید، در نهایت شارژ بیشتری مصرف خواهید کرد. این به این دلیل است که برنامه‌هایی که اخیرا باز کرده‌اید، در واقع در حالت مکث هستند و در حافظه ذخیره می‌شوند؛ بنابراین دفعه بعدی که آن برنامه را باز کنید، از جایی که آن را متوقف کردید برنامه ادامه پیدا خواهد کرد. اگر برنامه بسته می‌بود، برای بارگیری مجدد آن به شارژ بیشتری نیاز است. بنابراین نیازی نیست تا سریعا برنامه‌ها را ببندید.

خاموش کردن بلوتوث

یکی از نکاتی که برای صرفه‌جویی در مصرف باتری گفته می‌شود، خاموش کردن بلوتوث است. با توجه به داده‌ها، به نظر نمی‌رسد که بلوتوث شارژ زیادی مصرف کند، مگر اینکه به دستگاهی متصل باشد. هنگامی که بلوتوث دستگاه شما روشن بوده و به اسپیکر متصل باشید، شارژ موبایل شما مصرف خواهد شد در غیر این صورت، استفاده زیادی از باتری شما نخواهد شد؛ بنابراین نیازی به خاموش کردن بلوتوث نیست.

خاموش کردن wifi

خاموش کردن wifi هم مانند خاموش کردن بلوتوث است. روشن بودن Wi-Fi تاثیر ناچیزی روی باتری شما خواهد داشت مگر اینکه به یک شبکه Wi-Fi متصل باشید. در واقع شما می‌توانید با روشن نگه داشتن دائمی وای فای، در مصرف شارژ موبایل خود صرفه‌جویی کنید؛ زیرا تلفن شما در این حالت قادر است تا هر زمان که دسترسی وجود داشته باشد، از یک شبکه سیم‌کارت، که معمولا به باتری بیشتری نیاز دارد، به شبکه Wi-Fi سوئیچ کند.

آیا لازم است نگران تمام شدن شارژ موبایلمان باشیم؟

امروزه با پیشرفته‌تر شدن جوامع، استفاده از تکنولوژی به امری حیاتی بدل شده. وابستگی ما به تکنولوژی به گونه‌ای است که در صورت نبود آن، شدیدا دچار استرس و اضطراب می‌شویم بنابراین یکی از معضلات همیشگی ما این خواهد بود که همواره وسیله‌ای برای ارتباط با دنیا داشته باشیم. در حال حاضر گوشی‌های هوشمند این امکان را برای ما فراهم کرده‌اند.

برای آن که نگرانیمان از بابت داشتن این همراه همیشگی راحت باشد، نکاتی در مورد افزایش طول عمر باتری موبایل را بیان کردیم. نکاتی همچون کاهش سطح روشنایی، فعال کردن حالت ذخیره باتری، اجتناب از هوای خیلی سرد و خیلی گرم. همچنین کارهایی را ذکر کردیم که انجام دادن آن‌ها اغلب غیرضروری و در برخی اوقات حتی به ضرر ما است. کارهایی مانند خاموش کردن wifi و بلوتوث، توقف اجباری برنامه‌ها و خاموش کردن ویبره و صدای کیبورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Start typing to see posts you are looking for.
Shop