4 راه برای اینکه مشتری‌ها دست خالی فروشگاه را ترک نکنند!
تحریریه آسود

تحریریه آسود

مقالات فروشنده حرفه ای شو! | تاریخ انتشار: 3آبان 1401
زمان تقریبی مطالعه : 7دقیقه

مقالات فروشنده حرفه‌ای شو! | تحریریه آسود | زمان تقریبی مطالعه: 7 دقیقه  

4 راه برای اینکه مشتری‌ها دست خالی فروشگاه را ترک نکنند!

چه کنیم که از هر 10 نفر ورودی فروشگاه 9 نفر دست خالی بیرون نروند؟

بزرگترین فرصت از دست رفته تمام فروشگاه‌ها، مشتریانی هستند که از در ورودی عبور می‌کنند، چرخی در فضای کالاها می‌زنند اما در آخر دست خالی فروشگاه را ترک می‌کنند. حتی اگر چند ساعت در یک خرده‌فروشی آنلاین ایستاده باشید حتما می‌بینید که اکثر کسانی که پا در فروشگاه می‌گذارند از این دسته هستند. بیش از 90 درصدشان!!!

بر اساس یک گزارش معتبر در سایتCSA 93 درصد مشتریانی که پا در فروشگاه‌های خرده‌فروشی می‌گذارند نمی‌توانند فرد مناسبی را برای کمک پیدا کنند. یا فضای فروشگاه این اجازه را به آن‌ها نمی‌دهد یا برخورد اول اشتباه، پرگویی و عدم ارتباط مناسب باعث این اتفاق می‌‌شود. از این بین 90 درصد با دست خالی فروشگاه را ترک می‌کنند!  

خودتان هم امتحان کنید!

هنگامی که از مشتریان راجع به تجارب ماندگار خود در فروشگاه‌ها پرسیده شد، آن‌ها به دو ویژگی مهم در مورد رفتار فروشندگان اشاره کردند؛ خدمت‌رسانی سریع و توصیه‌های ساده و هوشمند.
اینطور که به نظر می‌رسد مشتریان فقط دنبال کمی توجه شخصی در هنگام خرید هستند و خودشان اذعان دارند که این مورد بیشترین تاثیرگذاری را نسبت به دست پر یا خالی ترک کردن فروشگاه دارد!


قطعا صاحبان خرده‌فروشی خودشان می‌دانند که کارمندان درون فروشگاهی چه جایگاه مهمی برای تبدیل مشتری‌های دست به جیب و حتی مردد به خریدار دارند. آمار نیز همین را نشان می‌دهد و به گفته خود صاحبان کسب‌وکاروقتی یکی از کارکنان آگاه و باتجربه آن‌ها به مشتری کمک می‌کند فروش بین 25 تا 50 درصد افزایش پیدا می‌کند!
خودتان حساب کنید با یک فروشنده آگاه تا چه اندازه فروش شما افزایش میابد؟

حالا برای دست خالی ترک نکردن مشتریان فروشگاهمان چه کنیم؟

قدم اول: فروشندگان مهم‌ترین برگ برنده شما هستند، آن‌ها را تقویت کنید!

فروشندگان آگاه در تمام قدم‌های بعدی نیز حضوری فعال دارند. برای همین این قدم بزرگترین قدم شما برای موفقیت است. هنگامی که مشتریان کمک مورد نیاز خود را از فروشندگان در فروشگاه دریافت می‌کنند 93 درصد احتمال خریدشان بالا می‌رود! و بزرگترین بخش این قضیه جایی است که نه تنها احتمال خرید بالا می‌رود بلکه با پاسخ‌ها و راهنمایی‌های مناسب تا 85 درصد احتمال دارد مشتریان بیش از آنچه مد نظر داشتند خرید کنند. از قبل از فرآیند استخدام ویژگی‌های فروشنده ایده‌آل خود را در نظر بگیرید. خوش‌زبان بودن، دانش در حیطه کاری، داشتن خلاقیت و علاقه، قابلیت ارتباط گیری و سابقه در خط اول فروش کالا، بدیهیاتی است که باید وجود داشته باشند. البته فاکتور رشد را از قلم نیاندازید. اگر فردی دارای استعداد و شایستگی بود و به دنیای فروش کالای دیجیتال علاقه داشت اما سابقه کاری نداشت او را استخدام کنید. برای تقویت فروشنده‌های فعلی و در کل داشتن برنامه‌ای برای آموزش فروشندگان (که حتی اگر هزینه هم داشته باشد در انتها سودش برای کسب‌وکار شماست!) ما چند پیشنهاد برای شما داریم:

. با استفاده از لینک زیر تمام مقالاتی که تحریریه آسود در حوزه فروش، نوع برخورد با مشتریان و راه‌های افزایش درآمد نوشته را مطالعه کنید. چه فروشنده باشید و چه صاحب کسب‌وکار با مطالعه این مقالات حتما چیزهای زیادی نسیب‌تان خواهد شد.

. از دوره‌های مجازی استفاده کنید. فروشندگان یا خودتان به دوره‌ی زبان بدن، نحوه فروش کلامی و … بروید و دانش کسب شده را بقیه همکارانتان به اشتراک بگذارید.

. از فروشنده یا فردحاذقی که می‌شناسید درخواست کنید تا چند روز در فروشگاه شما حضور پیدا کند و عملا شیوه‌های فروش را آموزش دهد.

. منابعی را معرفی کنید تا دانش فروشندگان در مورد کالاهای دیجیتال به روز و جامع باشد. هرچه تعداد کالاهای بیشتر، مزیت‌ها و نقص‌های بیشتری را بشناسید شانس فروش افزایش خواهد یافت.

قدم دوم: فروشگاه خود را طوری طراحی کنید تا مشتری به راحتی بتوانید کالای مورد نیازش را پیدا کند!

مهم‌ترین دلیل ترک دست خالی فروشگاه بر اساس آمار  Retail Touch Points مربوط پیدا نکردن کالای مورد نظر در فضای خرده‌فروشی‌هاست! این مورد در صورتی است که ممکن است شما کالا را داشته باشید اما مشتری در نگاه اولیه نمی‌تواند آن را پیدا کند و از فروشگاه شما خارج می‌شود.
برای حل مشکل تنها راه حل موجود استفاده درست از فضای داخل فروشگاه است. به طور مثال اگر شما لوازم جانبی هم می‌فروشید بهتر است فضای مناسبی را به آن اختصاص دهید تا مشتریان در نگاه اول متوجه این ویژگی فروشگاه شما بشوند. اگر امکان گذاشتن تمام محصولات سامسونگ در یک قفسه یا ویترین را ندارید حداقل تعدادی از آن‌ها را جلوی چشم مشتریان قرار دهید تا آن‌ها را متوجه تنوع کالای فروشگاهی خود کنید.

. برای حل کامل این مشکل مقاله اصول طراحی فروشگاه موبایل را مطالعه نمایید.

قدم سوم: تنوع کالا را زیاد کنید و نیاز مشتری را از پیش‌بینی کنید!

دومین دلیل عمده ترک فروشگاه عدم موجودی کالای مورد نیاز مشتری‌هاست.
بازار را رصد کنید، کالاهای پرفروش را به تعداد سفارش دهید و خریدهای روزانه ثبت کنید.

پروموت آسود

قدم چهارم: ظرفیت فروشگاه خود را مدیریت کنید!

شلوغی بیش از حد فروشگاه در ساعات اوج شلوغی نیرویی بازدارنده برای مشتریان ایجاد می‌کند!
سعی کنید تعداد مشتریان را به نحوی مدیریت کنید. برای برخی جایی برای نشستن بگذارید و برخی را به سمتی خاصی هدایت کنید تا مشتریان خارج از فروشگاه جایی برای داخل شدن پیدا کنند و از معطل شدن نهراسند.

این چهار قدم ساده می‌تواند تاثیر چشم‌گیری روی فروش شما بگذارد و اگر غیر از این موارد راهکار دیگری در فروشگاه شما جواب پس داده آن را با بقیه به اشتراک بگذارید.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟
0/5

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Set your categories menu in Theme Settings -> Header -> Menu -> Mobile menu (categories)
Start typing to see posts you are looking for.
Shop